Vochtafdrijvende Kruiden – Welke Kruiden Gebruiken?

Vochtafdrijvende Kruiden – Welke Kruiden Gebruiken?

Afvallen Geen reacties op Vochtafdrijvende Kruiden – Welke Kruiden Gebruiken?

Vochtafdrijvende Kruiden – Welke Kruiden Kunnen We Gebruiken?

Vochtafdrijvende kruiden kunnen gebruikt worden bij het afvallen. Let wel, door vochtafdrijvende kruiden te gebruiken gaan we louter overtollig vocht aflaten.

Geen opgeslagen vet. Om die reden wordt het gebruik van vochtafdrijvende kruiden afgeraden om bijvoorbeeld 5 kg af te vallen.

We kunnen wel degelijk wat gewicht verliezen door vochtafdrijvende kruiden te gebruiken. Maar dat zijn te verwaarlozen waarden. Het maximum dat we kunnen bereiken bij het afvallen met vochtafdrijvende kruiden is ongeveer 2 kg.

Toch kunnen er heel wat andere factoren ertoe aanzetten om vochtafdrijvende kruiden te gebruiken.

Vochtafdrijvende kruiden worden onder andere gebruikt voor:

  • Hoge bloeddruk
  • Slecht of traag werkende nieren
  • Leverproblemen
  • Herstellen van een hartaanval
  • Nierstenen
  • Problemen met de urinewegen

Vochtafdrijvende kruiden worden echter ook vaak aangeraden bij mensen met diabetes.

De meest bekende vochtafdrijvers zijn natuurlijk koffie en thee. Iedereen weet wellicht wel dat deze dranken een vochtafdrijvende werking hebben.

Ze kunnen natuurlijk gebruikt worden als een aanvulling. Het wordt echter afgeraden om dit te gebruiken voor zijn capaciteit vocht af te laten. Omdat we ook de hoeveelheden cafeïne erbij moeten nemen.

Die dan andere problemen in de hand kunnen werken. Zoals een verhoogde bloeddruk, onregelmatige hartslag, slaapproblemen en andere problemen die daarmee gepaard gaan.

Lijst Met Vochtafdrijvende Kruiden

Paardenbloem

Misschien wel de beste uit de hele lijst met vochtafdrijvende kruiden. De paardenbloem vinden we in de zomer overal terug. Maar dan ook overal!

En vooral op plaatsen waar we dat niet willen zoals in onze eigen tuin.

Wat de meeste mensen echter niet weten is dat dit kruid enorm veel positieve dingen kan doen voor ons lichaam.

Deze plant is ouder dan de oudste beschaving en wordt sindsdien reeds gebruikt zowel als kruid maar ook als voeding. Nu nog steeds komen we heel vaak salades tegen gemaakt van de bladeren van de paardenbloem.

De naam voor de salade is de molsla. Al wordt die in België en Nederland niet zo makkelijk verkregen. In Duitsland, Hongarije en Polen wordt die echter wel heel veel geserveerd en is daar makkelijk verkrijgbaar.

De botanische naam luidt Taraxacum, deze naamt komt voort uit oude geschriften uit de Arabische geneeskunde.

We kunnen uit de wortels en bladeren van de plant een thee trekken. Of we kunnen kiezen voor het nemen van een supplement.

Jeneverbes

De jeneverbes behoort tot de vochtafdrijvende kruiden. Al dienen we dit kruid niet langer te gebruiken dan nodig om de problemen op te lossen.

Omdat op termijn jeneverbes schadelijk kan zijn voor de nieren wordt het niet aangeraden dit kruid langer dan één cyclus te gebruiken (2 maanden).

Wanneer we vochtafdrijvende kruiden gebruiken zullen we extra vocht aflaten. Dit gaat meestal gepaard met het verlies van kalium.

Een zeer belangrijk mineraal voor ons lichaam. De jeneverbes zal vocht aflaten, maar zal daarbij geen kalium afvoeren. In tegenstelling tot andere vochtafdrijvende kruiden.

Paardenstaart

De paardenstaart is nauw verwant aan de varens. De Grieken maar ook de Romeinen hadden reeds weet van zijn geneeskrachtige werking. Het werd om die reden ook door hen gebruikt.

De paardenstaart werd gebruikt als vochtafdrijvende kruiden en werd ook gebruikt tegen allerlei nierkwaaltjes zoals nierstenen. Ook het niet kunnen onder controle houden van de urine werd behandeld met paardenstaart.

Wanneer paardenstaart gebruikt wordt, wordt ook een deel vitamine B1 afgevoerd. Om die reden dien je dus voldoende vitamine B1 in te nemen wanneer dit kruid wordt gebruikt.

We kunnen hier ook thee van drinken, of we kunnen kiezen voor een geconcentreerd extract.

Koffie

Koffie heeft een vocht aflatende functie. Het kan om die reden gebruikt worden als extra vochtafdrijver.

Het is echter niet aangewezen om louter op cafeïne-houdende dranken te gaan rekenen. Omdat cafeïne kan zorgen voor een onregelmatige of verhoogde hartslag, hogere bloeddruk en uiteindelijk slaapproblemen kan veroorzaken.

Om die reden zijn niet meer dan drie kopjes koffie per dag aangeraden.

Groene Thee

Groene thee, en ook zwarte thee bevat cafeïne. Net als koffie kunnen we dus thee ook gaan gebruiken om extra vocht af te laten.

Groene thee wordt gezien als gezonder dan zwarte thee. Omdat in de groene thee meer antioxidanten aanwezig zijn.

Door de theebladeren te bewerken naar zwarte thee, gaat een groot gedeelte van de antioxidanten verloren. Ook hier geldt een gemiddelde van drie kopjes per dag.

 

 

Author

Leave a comment

 

Back to Top