Is het gezond om naakt te slapen?

Is het gezond om naakt te slapen?

Afvallen, Algemeen, Slapen Geen reacties op Is het gezond om naakt te slapen?

Slapeloosheid is een zeer groot probleem. Heel veel mensen hebben er last van. Men gaat er van uit dat ongeveer 1 op de 3 problemen heeft om in te slapen. En dat cijfer zou wel eens een stuk hoger kunnen liggen, omdat niet iedereen daar hulp voor gaat zoeken.

Niet goed kunnen slapen heeft een negatief effect op onze prestaties gedurende de dag. Maar verhoogt op zich ook het risico op tal van ziektes zoals diabetes, overgewicht, hartproblemen, spierproblemen en heel wat andere problemen.

Wanneer slaapproblemen ontstaan zullen de meeste mensen echter zoeken naar een oplossing om het probleem op te lossen. Deze oplossing ligt dan meestal in het gebruiken van slaappillen. Slaapmedicatie is een ware miljardenindustrie geworden om deze reden.

Gemiddeld gebruikt zo’n 5% van de bevolking slaapmedicatie. Deze medicijnen mogen dan wel helpen om beter te kunnen de slaap te vatten. Toch kunnen ze ook ernstige problemen veroorzaken. Eerst en vooral zullen we niet meer zonder kunnen. En wordt het dus een verslaving. Maar er zijn nog een hele reeks andere bijwerkingen die deze medicijnen met zich meebrengen.

Door naakt te slapen kunnen we eigenlijk een groot deel van onze slaapproblemen oplossen. Er zijn heel wat voordelen verbonden bij het naakt slapen. Naakt slapen is dus heel gezond voor ons lichaam. Al moeten we wel zorgen dat we het dan niet te koud hebben om in slaap te vallen.

Verbetert de gemoedstoestand

Wanneer we naakt slapen hebben we een lager risico op angst en depressie. Omdat we beter slapen zullen we ons dus automatisch beter voelen. Onze hersenen werken beter en zijn krachtiger dan wanneer we weinig slaap hebben.

Tijdens de uren dat we wakker zijn, en dus moeten presteren zullen we op een meer efficiënte manier kunnen presteren. Want tijdens de slaap worden giftige eiwitten uit onze zenuwcellen gehaald. Dat zal ervoor zorgen dat de hersenen telkens opnieuw met een fris gevoel de dag kunnen beginnen.

naakt slapen

Hoger libido

Wanneer we regelmatig naakt slapen zullen we ook meer zin hebben in seks. Zeker en vast wanneer we dit samen doen met onze partner. Wanneer we contact hebben tijdens de slaap dan zullen we een bepaald hormoon loslaten. Dat hormoon heet men het liefdeshormoon ofwel in wetenschappelijke termen oxytocine. Dit hormoon zal gevoelens van verbondenheid en emotionele connectie verbeteren. Naakt slapen zal dit gevoel sterker maken.

Naakt slapen verbetert de slaapkwaliteit

Hier is het vooral de temperatuur die daarvoor verantwoordelijk is. De temperatuur heeft een belangrijk effect op de kwaliteit van onze slaap. Wanneer de lichaamstemperatuur voldoende kan dalen zullen we een betere slaapkwaliteit ervaren. Dit is het geval wanneer we naakt slapen.

Wanneer we in vergelijking een pyjama dragen of de warmte van onze partner voelen. Dan zal de slaapkwaliteit sterk dalen.

Vruchtbaarheid verbeteren

Dat is misschien één van de meest bizarre voordelen van het naakt slapen. Maar toch is het logischer dan gedacht. Mannen hebben de teelballen in de balzak. Deze hangt buiten het lichaam. De reden daarvoor is de temperatuur.

De temperatuur van het lichaam is te warm om op een gezonde manier sperma aan te maken. Dus wanneer we naakt slapen, en de temperatuur van ons lichaam gaat dalen. Dan wordt de temperatuur om sperma aan te maken ook een stuk aantrekkelijker. Dat verhoogt dus de vruchtbaarheid bij mannen.

Houdt de vagina gezond

Naakt slapen is niet alleen goed voor mannen. Ook vrouwen kunnen hier best wat voordeel bij doen. De vagina is een orgaan die zichzelf gaat reinigen. Wanneer we naakt slapen kunnen we makkelijker de natuurlijke PH waarde in de vagina behouden. Dat zal ervoor zorgen dat ze zichzelf makkelijker kan reinigen. De kans op schimmelvorming in de vagina wordt dan ook een stuk kleiner. Wanneer steeds verse lucht beschikbaar is worden infecties en ontstekingen een stuk minder makkelijk mogelijk gemaakt.

Afvallen

En misschien wel voor de meeste mensen, het meest belangrijke voordeel van naakt slapen. Wanneer we naakt slapen kunnen we makkelijker gewicht verliezen.

Dat komt vooral doordat het metabolisme sneller gaat tijdens het naakt slapen. Gedurende onze slaap staat de spijsvertering reeds op een laag pitje. We verbruiken enkel energie om te ademen en om te transpireren. En ook nog voor enkele andere levensbelangrijke processen.

Wanneer het lichaam afkoelt zal het metabolisme er echter moeten voor zorgen dat het lichaam weer opgewarmd wordt. Dat betekent dat we meer calorieën zullen verbranden tijdens de slaap om deze temperatuur van het lichaam in stand te houden.

Author

Leave a comment

 

Back to Top