Hoeveel calorieën verbranden we wanneer we liggen?

Hoeveel calorieën verbranden we wanneer we liggen?

Afvallen Geen reacties op Hoeveel calorieën verbranden we wanneer we liggen?

Calorieën verbranden speelt een belangrijke rol in het verbranden van vet. Wanneer we ervoor zorgen dat we regelmatig de verbranding opdrijven dan stopt het lichaam nooit met het verbranden van calorieën. Wanneer we liggen verbranden we heel weinig calorieën. We kunnen er echter wel, aan de hand van enkele oefeningen voor zorgen dat we toch meer vet gaan verbranden ook tijdens het liggen.

Hoeveel calorieën verbranden we tijdens het liggen en slapen?

Het lichaam verbrandt voortdurend calorieën omdat die nodig zijn om energie te leveren. We hebben deze energie nodig voor alle processen in ons lichaam, een belangrijk voorbeeld hiervan is om te ademen. De hoeveelheid calorieën die we verbranden wanneer we liggen of tijdens het slapen is heel laag. We verbranden ongeveer 40 calorieën per uur wanneer we liggen of slapen. Indien we dit omrekenen naar 7 uur slaap dan kunnen we rekenen op zo’n 280 a 300 calorieën per nacht. Dat is niet meteen veel.

Even ter vergelijking. Wanneer we neerzitten en bijvoorbeeld een e-mail lezen, dan verbranden we reeds 85 calorieën per uur. Hoewel iedereen op een andere manier vet zal verbranden. Dat heet namelijk het persoonlijk basaal metabolisme. Dat is een eenheid die de hoeveelheid per calorie zal uitdrukken, dat we in rust gaan verbranden.

Calorieën verbranden is bij iedereen anders

Mensen met een zeer laag basaal metabolisme zijn eerder geneigd om overgewicht op te stapelen. Dat zijn dan ook meestal de mensen die zeer weinig actief bezig zijn in het leven. Het is voor iedereen mogelijk om dit basaal metabolisme de hoogte in te jagen. Al spelen geslacht, leeftijd en lichaamssamenstelling hier ook een grote rol.

Zo zullen vrouwen minder calorieën verbranden dan mannen. Jonge mensen een hoger basaal metabolisme hebben dan oudere mensen. En wanneer we meer wegen zal het metabolisme ook hoger worden. Omdat er meer energie moet geproduceerd worden om het lichaam te voorzien van de nodige voedingsstoffen en de nodige processen zien uit te voeren op een efficiënte manier.

Fysieke oefening

sit ups calorieen verbranden

Een zeer belangrijke methode om meer calorieën te verbranden tijdens het liggen is door bijvoorbeeld krachttraining te doen. Dit hoeven we niet meteen in de fitness te gaan doen. Er zijn een aanzienlijke hoeveelheid oefeningen die we gewoon thuis voor de televisie kunnen uitvoeren. Dit kan misschien nogal gek lijken om voor het gezicht van onze kinderen of partner even enkele oefeningen te gaan doen. Maar het zal het basaal metabolisme meteen een duik de hoogte in jagen.

Indien we dus tijdens het liggen, elke 30 minuten zo’n 50 sit-ups doen. Dan zullen we merken dat we het basaal metabolisme reeds verdriedubbelen. Van 40 naar 120 calorieën per uur. Tijdens de activiteit zelf gaat het metabolisme natuurlijk nog een stuk hoger pieken.

Citroensap

Voor de mensen die het liever rustiger aan doen, kunnen we ook bepaalde voedingsmiddelen eten die het metabolisme versnellen. Citroensap bijvoorbeeld zal de processen van de lever verbeteren en versnellen. Waardoor het aantal calorieën dat we verbranden ook hoger wordt. Al zullen deze effecten natuurlijk niet van dezelfde aard zijn als tijdens het uitvoeren van fysieke oefeningen.

Verwarming lager zetten

Een andere belangrijke tip die ervoor kan zorgen dat we meer calorieën verbranden tijdens het liggen, is door de verwarming enkele graden lager te zetten in de woning. Wanneer het kouder wordt, zal het lichaam meer energie moeten gebruiken om het lichaam op temperatuur te houden.

Koude dranken

Het volgende wat we kunnen doen is enorm koude dranken drinken. Zoals ijskoud water. Het ijskoude water komt de maag binnen en zal meteen moeten opgewarmd worden. Ook dit zal ervoor zorgen dat het lichaam gaat afkoelen. Wat dan weer meer energie zal kosten om het lichaam terug op te warmen.

Author

Leave a comment

 

Back to Top