Werkt Buikvet Verbranden met Oefeningen?

Werkt Buikvet Verbranden met Oefeningen?

Afvallen Geen reacties op Werkt Buikvet Verbranden met Oefeningen?

Werkt Buikvet Verbranden met Oefeningen?

Wanneer we willen buikvet verbranden met oefeningen dienen we echter een aantal zaken te weten.

 • We zullen weinig buikvet verbranden met oefeningen alleen
 • We verkleinen de kans op toekomstig buikvet
 • We hebben na het verliezen van het buikvet een mooier en vooral gespierder bovenlichaam

Nu leggen we even in detail uit waarom dit zo is.

We zullen weinig buikvet verbranden met oefeningen alleen

De reden waarom we weinig buikvet verbranden met oefeningen alleen is simpel. Buikspieroefeningen gaan in de meeste gevallen 20 minuten duren. Als we een intensieve buikspiertraining gaan uitvoeren kunnen we rekenen op een kleine 400 Kcal per uur.

Per 20 minuten is dat dus zo’n 135 Kcal. Dat komt neer op 1 blikje redbull of cola.

Om echt buikvet te verbranden dienen we meer te doen dan dat.

Let wel: Wanneer ons dieet op punt staat zullen we natuurlijk wel voordeel doen met het uitvoeren van buikspieroefeningen. Ik wil hiermee zeker niet zeggen dat die oefeningen nutteloos zijn. Integendeel, ze zijn enorm goed en gunstig voor het lichaam.

Alleen zijn ze niet voldoende om effectief het vet te verliezen.

Wat we wel moeten doen is kijken naar waar het fout is gelopen. Sinds wanneer hebben we dat buikvet? Is het recent, of hebben we het al altijd gehad?

Indien dit recent bijgekomen is kunnen we makkelijk de oorzaak achterhalen. Wanneer we altijd reeds een buikje hadden is de oorzaak minder snel te vinden en dienen we enkele zaken aan te passen.

Frisdrank vermijden

Voor de mensen die reeds aan hun lichaam werken. En reeds proberen om af te vallen zal dit wellicht bekend zijn. We dienen alle frisdrank te vervangen door water met eventueel citroen of gember. Dat kan ook gerust met een andere fruitsoort naar keuze.

De calorieën die we dan tekort hebben van de frisdrank kan voor een deel helpen bij het verliezen van het buikje.

In de meeste gevallen zal dit niet genoeg zijn en dus gaan we een stapje verder…

Koekjes en gebak vermijden

Koekjes en gebak bevatten 2 dingen die we beter mijden als de pest. Snelle suikers en transvetten. Deze 2 soorten zijn één van de grootste oorzaken van overgewicht.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we nooit meer kunnen genieten van een koekje of een gebakje. Maar we dienen die zeker zoveel mogelijk te vermijden.

De grootste reden daarvoor is de snelle stijgende bloedsuikerspiegel. Die de glucose die wordt opgenomen door ons lichaam dan snel zal omzetten in vet. Omdat we de grote hoeveelheden energie, op het moment zelf niet nodig hebben.

De resterende snelle suikers

De resterende snelle suikers die we beter zoveel mogelijk mijden zijn:

 • Aardappelen
 • Witte rijst
 • Witte pasta
 • Wit brood

In plaats daarvan kiezen we voor betere alternatieven:

 • Zoete aardappelen (ook zeker niet mee overdrijven, want bevat ook voor een groot deel snelle suikers. Echter minder dan gewone aardappelen)
 • Volkoren rijst of bruine rijst
 • Volkoren pasta of bruine pasta
 • Volkoren broodproducten

Deze volkoren producten zullen onze bloedsuikerwaarden niet zo snel de lucht in doen schieten. En bevatten daarnaast ook vezels die weer gaan helpen om de bloedsuiker in balans te houden. En op die manier de vertering ook gaan verbeteren.

Hoe verkleinen we de kans op toekomstig buikvet?

Het is natuurlijk niet zo dat we door het uitvoeren van buikspieroefeningen plots geen buikvet meer kunnen aanmaken.

De kans verkleint echter omdat we ten eerste ons metabolisme gaan verhogen. We gaan meer calorieën verbranden gedurende de oefeningen, maar ook na de oefeningen om onze spieren te laten herstellen.

We gaan ook meer buikspieren ontwikkelen die op hun beurt ook meer calorieën gaan nodig hebben om te functioneren.

We kunnen dit echter niet in cijfers uitdrukken. Dat is bij iedereen verschillend en is ook niet overdreven groot. Want de buikspieren zijn geen grote spiergroep dus zullen ook niet immens veel calorieën extra gaan verbruiken. Toch verkleinen ze de kans op toekomstig buikvet.

Na het verliezen van buikvet hebben we een mooier bovenlichaam

Wanneer we buikvet verliezen zullen we sneller de buikspieren zien uitkomen. Doordat ze groter zijn geworden. Ook dit is afhankelijk van persoon tot persoon.

Algemeen kunnen we stellen dat wanneer we bij een vetpercentage van 15% onze buikspieren licht zien uitkomen. Dat we dat door het trainen van de spieren wellicht zullen zien reeds bij 17%. Maar ook dit is afhankelijk van hoe en waar het lichaam zijn vet gaat opslaan.

Conclusie

Buikspieroefeningen doen om buikvet te verliezen is aangeraden. Het bevat enorm veel voordelen en is niet echt hard om te doen.

Wel dien je te weten dat je er geen, of toch weinig buikvet mee zal verbranden.

Het belangrijkste punt hier is om de voeding op orde te krijgen. En dit te doen in combinatie met buikspieroefeningen voor het beste resultaat.

Meer informatie over buikspieroefeningen kan je hier vinden. Je kan ook een gratis ebook met 40 oefeningen downloaden.

Author

Leave a comment

 

Back to Top