Kunnen we Afvallen met Omega 3 Vetzuren?

Kunnen we Afvallen met Omega 3 Vetzuren?

Omega 3 Geen reacties op Kunnen we Afvallen met Omega 3 Vetzuren?

Kunnen we Afvallen met Omega 3 Vetzuren?

Afvallen met omega 3 vetzuren kan worden verbeterd doordat het enkele veranderingen zal teweegbrengen in de manier waarop we vet gaan verbranden. Een tekort aan omega 3 zal het risico verhogen op overgewicht, diabetes en hoge cholesterol.

Het lichaam kan zelf geen omega 3 vetzuren aanmaken dus dienen we dit uit onze voeding te halen. In een gezond dieet hebben we voldoende van deze vetten. De normale hoeveelheid omega 3 per dag bedraagt 1 tot 2 gram.

Omega 3 is heel gezond voor ons lichaam. Daarnaast is het ook belangrijk dat we de juiste verhouding omega 3 en 6 hanteren in ons dieet. In de meeste gevallen hebben we een teveel aan deze O-6 vetten.

Een goede verhouding bedraagt 1:4 tot 1:3. Dat wil zeggen dat we voor elke gram Omega 3 daarvoor 3 of 4 gram omega 6 binnenkrijgen.

Bij de meeste mensen in het westen bedraagt die verhouding helaas veel hoger. 1:10 tot 1:25 is niet uitzonderlijk.

We kunnen de verhouding binnen de perken houden door vette vis en lijnzaden te eten in grote hoeveelheden. Omdat die meer O-3 dan O-6 bevatten. Een andere manier om de verhouding eerst terug gunstig te krijgen is door een supplement met omega3 te nemen.

Het is belangrijk dat de verhouding eerst terug normaal wordt. Dit is vooral van belang om ten volle van de voordelen te kunnen profiteren. Een te hoog Omega 6 verhoogt de kans op ontstekingen. Die dan weer kunnen een verhoogd risico geven op overgewicht.

Wanneer we willen afvallen met omega 3 is het dus belangrijk dat de juiste verhouding wordt verkregen.

Verzadigd gevoel

Vetzuren geven een verzadigd gevoel. Dat betekent dat we heel snel een gevoel gaan krijgen in de maag dat we voldoende hebben gegeten. Daarnaast zullen we niet zo snel terug honger krijgen en uiteindelijk dus minder gaan eten.

Daarnaast bieden deze vetten ook voordelen voor de hersenen en het hart. De kans op hartziekten gaat dalen. De risico’s op het sterven van een hartaanval of beroerte wordt een stuk lager.

Vetopslag gaat verminderen

Nieuw vet zorgt ervoor dat oud vet gaat plaats maken. Dat betekent, wanneer er voldoende vetten worden gegeten via de voeding of via een supplement. Het opgeslagen vet zoals buikvet makkelijker zal worden verbrand.

Voldoende vetten innemen gaat ervoor zorgen dat we makkelijker vet verbranden en op die manier ook onze stofwisseling of ons metabolisme gaan versnellen.

Ontstekingen

Zoals we reeds eerder hebben vermeld is het van belang dat we de juiste verhouding tussen omega 3 en omega 6 hanteren

Wanneer de verhouding onvoldoende in balans is zullen we ontstekingen kunnen uitlokken. En dat zijn nu net de voordelen die gepaard gaan met omega 3. O-3 vetten zorgen voor een verlaagd risico op ontstekingen.

Daarnaast kan het de vermoeidheid van de spieren verbeteren en kan het pijnlijke gewrichten gaan vermijden. We kunnen onze inspanningen bij het afvallen met omega 3 gaan versterken.

Depressie

Depressie en stress gaan gepaard met het aankomen in gewicht. Voldoende belangrijke vetzuren consumeren kunnen de symptomen van depressie gaan verminderen en de duurtijd ervan verkleinen. Ook bij mensen met een bipolaire stoornis of zoals in de volksmond wordt genoemd manisch depressief. Mensen die manisch depressief zijn kunnen langere periodes gezond blijven met voldoende onverzadigde vetzuren van de Omega-3-familie.

Bron:

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02101970

Author

Leave a comment

 

Back to Top